Restauracja w hotelu – czy to się opłaca?

Restauracja w hotelu - czy to się opłaca

Restauracja w hotelu – czy to się opłaca?

Kiedy jesteśmy na wyjeździe i zaczynamy czuć głód, pojawia się standardowe pytanie, gdzie zjeść posiłek? Czy warto korzystać z restauracji w hotelu? A może lepiej zjeść coś na mieście? Czy w ogóle istnieje jedyna słuszna odpowiedź na te pytania? W zasadzie nie, bo oczywiście to wszystko zależy od naszych upodobań kulinarnych, od tego, co oferuje restauracja w hotelu i co możemy znaleźć na mieście. Ale restauracja w hotelu ma pewne niewątpliwe zalety, o których przy tym temacie należałoby wspomnieć.

Po pierwsze, znajduje się na miejscu. To ogromny atut bo zwalnia nas z konieczności poszukiwania odpowiedniego miejsca i nie tracimy czasu na dotarcie do niego. Co więcej, możemy poprosić o przyniesienie wybranego dania do pokoju i cieszyć się posiłkiem w kameralnych warunkach. Jeśli jesteś zmęczony/a podróżą i zupełnie nie czujesz, że chcesz, żeby ktokolwiek Cię teraz oglądał, a i Ty nie masz ochoty oglądać innych, to wybór restauracji na miejscu z dostarczeniem dania do pokoju, wydaje się być zbawieniem! A przynajmniej najbardziej satysfakcjonującym rozwiązaniem.

Restauracja w hotelu czyli spokój i wygoda

Kolejna ważna rzecz – restauracja w hotelu zawsze da Ci pierwszeństwo jeśli jesteś gościem hotelu. Tak to już jest, że dla klientów hotelu, wszystko ma być w pierwszej kolejności. I w tym wypadku to naprawdę dobrze. W wielu miejscach, zwłaszcza jeśli jedziesz gdzieś w okresie wakacyjnym, kłębią się tłumy i na jedzenie trzeba czekać całą wieczność. Tymczasem w restauracji hotelowej ten problem zupełnie Cię nie dotyczy. Zamawiasz i masz. A inni czekają.

Trzeba też wyraźnie podkreślić, że restauracja w hotelu, zwłaszcza w takim, w którym organizuje się imprezy okolicznościowe, musi dbać o jakość potraw. Co to oznacza dla Ciebie? Na przykład to, że z większym prawdopodobieństwem dostaniesz smaczne, świeże jedzenie właśnie tam. Właściciele hoteli doskonale zdają sobie sprawę, że jedzenie jest jedną z tych rzeczy, które mogą przynieść sławę albo pogrążyć. W karcie mają zwykle dość szeroki wybór dań, żeby każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Jeśli więc będziesz miał problem ze zdecydowaniem co zamówić, to raczej przez wielość opcji niż ich brak.

A teraz ceny. Czy restauracja w hotelu oznacza finansowe samobójstwo? Wcale niekoniecznie! Jeśli masz dzieci i chcesz zamówić porcję także dla nich, możesz za ich danie zapłacić ze zniżką. Ceny w restauracjach hotelowych są po prostu różne. Zależy od hotelu, od dania. Ale w zwykłej restauracji też zapłacicie swoje. A w hotelu często jest szansa na zniżki np. jeśli wyrobicie sobie kratę lojalnościową. Oczywiście w McDonald’s i tak zapłacicie mniej. Jeśli nie przeszkadza Wam pochłanianie fast foodów na wyjeździe, to można i tak. Jeśli jednak zależy Wam na pełnowartościowych i świeżych posiłkach, zdecydowanie warto stołować się w hotelowej restauracji!

Podsumowując, jedzenie w restauracji hotelowej ma liczne zalety. Jest wygodne, pozwala oszczędzić czas i wcale nie musi kosztować fortuny. Poza tym możemy być spokojni o jakość posiłków.

Mimo to, zawsze warto zerknąć do internetu i poszukać opinii wcześniejszych gości hotelu. Jeśli chwalą restaurację, to masz zielone światło. Jeśli jednak większość opinii byłaby negatywna, to niech to będzie dla Ciebie żółte światło. Wtedy może faktycznie lepiej będzie poszukać restauracji na mieście…

Zobacz też, co można zwiedzić w Rzeszowie

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Related Posts